Ана де Армас
Ана де Армас / Gulliver/Getty Images
Звездата от сензационния филм "Блондинката" Ана де Армас стана героиня на новия брой на Hollywood Authentic. В него тя отново се появи като Мерилин Монро в обектива на английския фотограф Грег Уилямс.

В интервю за изданието актрисата разказа какво е общото между нея и култовата холивудска филмова звезда. Според Ана тя не е повярвала веднага, че ролята ѝ подхожда, защото в началото не е намерила нищо, което да я свърже с Монро.

„Но след като проучих нейната биография, видях неочаквани паралели между живота ни. Това до голяма степен се дължи на факта, че тя като жена е съществувала в среда, която се опитва да я експлоатира, но се опитва да накара хората да я възприемат като сериозна актриса. Чувствам я близка”.
Ана отбеляза, че оттогава филмовата индустрия се е променила малко и бизнес акулите все още пречат на актрисите да разчупят наложения им типаж.

Ана де Армас: Как една кубинка стигна до ролята на Мерилин Монро (ВИДЕО)

„Но не искам да се ограничавам. И мисля, че Мерилин беше достатъчно умна, тя знаеше как работи бизнесът и се опита да отиде отвъд това. Тя беше амбициозна и искаше да стане по-добра, да израсне като актриса”, сподели „филмовото ѝ копие”.



Играта на Ана де Армас във филма "Блондинката" като цяло се оценява положително от критиците, но самата картина предизвика много спорове - нейните създатели бяха критикувани, че не показват каква е била Монро в реалния живот, а само използват привлекателния образ на „страдащата красота“. Представяйки Мерилин като жертва, те пренебрегват много от нейните успехи и постижения, като например факта, че е създала собствена продуцентска компания.

 
БГНЕС