/ Gulliver/Getty Images
Певицата Адел оглави британските класации за албуми и сингли за втора поредна седмица, съобщи сайтът на компанията, следяща за продажбите.

Хитът "Easy On Me" е на първо място в класацията за синглите за седма поредна седмица и вече е най-добре представилата се в това отношение песен.

Ед Шийрън и сър Елтън Джон с песен за Коледа

В класацията на албумите, "30" на Адел запазва популярността си и не позволи на "Wild Dreams" на "Уестлайф" да заеме първото място. 12-ият студиен албум на групата остана втори.

Трети е Ед Шийран с "=" ("Equals"), а след него се нарежда АББА с "Voyage". Коледният солов албум на Гари Барлоу "The Dream Of Christmas" дебютира на пето място.

Новият албум на Адел счупи рекорд на АББА във Великобритания

"Еasy On Me" на Адел ще си съперничи през следващите седмици с бързо издигаща се нова звезда. Само преди три седмици 17-годишната Гейл влезе за първи път в топ 40 на британската класация за сингли и песента ѝ "Abcdefu" вече е на второто място, измествайки силни претенденти. Заради предколедния период Марая Кери и "Уам!" заеха трето и четвърто място съответно с "All I Want For Christmas Is You" и "Last Christmas", които са вече класики. На пето място е друг сингъл на Адел - "I Drink Wine". 
БТА