Има хора, които са преодолели говорния си дефект и смело са следвали мечтите и целите си. Те не са си поставяли сами граници, а мечтите им са се превърнали в реалност. Вижте 5 звезди, които са заеквали:

6 звезди, които са се справили с един и същи проблем като деца (СНИМКИ)


Чарли Шийн

Звездата от сериала „Двама мъже и половина” е трябвало да преодолее заекването, за да постигне успеха си като актьор. „Чарли ставаше нервен всеки път, когато трябваше да четем сценария за „Двама и мъже и половина“, споделя приятелят му и колега Джон Крайър.

Чарли започва да заеква от стрес. Като дете звездата търпи много подигравки от съучениците си. „Бях втори или трети клас и имаше деца, които бяха ужасно злонамерени и жестоки. Те ме нападаха постоянно “, казва Чарли. Актьорът получава панически атаки, а малко по-късно започва да заеква. „В училище знаех всички отговори, но спрях да вдигам ръката си. Отказах се да говоря“, споделя Чарли Шийн.

Историята на звездата е доказателство, че дори хората, които заекват, могат да постигнат успех в професионални области, които изискват актьорско майсторство или публично говорене.

Чарли Шийн
Gettyimages

Мерилин Монро

Мерилин Монро също се е борила със заекване в различни периоди от живота си. Понякога много болезнено. Всъщност прочутият ѝ дълбок глас се дължи на заекване в детските години. Най-важният съвет, който е получила от логопеди, е бил да вдишва умишлено точно преди да проговори.

Мерилин успява да преодолее проблема, но заекването се връща в последните месеци от живота й, когато тя е на върха на славата и преди загадъчната й смърт да я превърне във вечна икона. По време на снимките на последния ѝ филм "Something's Got to Give" актрисата има огромни проблеми с репликите. Твърди се, че това е заради стреса, породен от бурен личен живот, гарниран с наркотици, алкохол, скандали и американски президенти.

Мерилин Монро
Gettyimages

Емили Блънт

Актрисата Емили Блънт също е била измъчвана от заекването в ранните етапи на живота си. Животът на Блънт бил изпълнен с много забавни дейности като пеене, свирене на виолончело и конна езда. Не е ясно какво предизвиква силното заекване, но звездата почти спира да говори от притеснение.

„Бях умно дете и имах много да кажа, но просто не можех да го кажа. Родителите ми ме водеха на редица логопеди, но нищо не помагаше. Тогава един от учителите ми предложи да участвам в училищната пиеса и да играя персонаж с акцент. Започнах да се превръщам в този нов герой и така, отпускайки се, усетих, че заекването ми изчезва, когато съм на сцената“, споделя Емили. От години тя е говорител на „Фондация за заекването”.

Емили Блънт
Guliver/Getty Images

Кендрик Ламар

Интересът му към писането на поезия и текстове на песни започва много по-рано от успешната му музикална кариера. Преподавателят му по английски го запознава със света на римите и метафорите. „Можете да сложите всичките си чувства на лист хартия и те биха имали смисъл за вас“, казва хип-хоп звездата.

Като седемкратен носител на наградата „Грами“ е трудно да се повярва, че Ламар е заеквал. Вместо това да възпрепятства успеха му, Ламар твърди, че точно заекването е насърчило музикалната му кариера. „Насочих енергията си към музиката. По този начин мисля по-трезво и за мен е чест, че страстта и упорството ми служат за вдъхновение на всички, които имат такъв проблем“, казва звездата.

Кендрик Ламар
Gettyimages

Ед Шийран

Преди да достигне сегашната си слава, Ед Шийран е трябвало да се справи с тежко заекване като дете. В продължение на години Шийран опитва редица терапии за подпомагане на реч, но това, което му помага, е музиката. „От малък  невероятно много се запалих по музиката, и по-точно рап музиката. The Marshall Mathers LP на Еминем беше първият албум, който баща ми ми купи, когато бях на девет години, без да знaе какво се пее в него. Когато бях на 10, вече бях научил всяка дума от него наизуст“.

Ед обяснява как точно музиката на Еминем му е помогнала със заекването: „Той изстрелваше римите си много бързо и много мелодично и проницателно. Имитирайки го, започнах да се отървавам от заекването си“.

Ед Шийран
Gettyimages


И още:

Чичо Чарли на 52 - в епицентъра на скандалите, откровен до болка и пълен с енергия (СНИМКИ)

Мерилин Монро – русото изкушение на Холивуд (ВИДЕО)


Знаехте ли това за Мерилин Монро? (СНИМКИ)