Времето се захлажда, но това не означава, че не трябва да се стараем да изглеждаме добре и да бъдем здрави. Есента е времето, в което с нас се случват различни процеси, пада имунитетът, започваме да страдаме от косопад, ноктите стават чупливи, а кожата нееластична. Ние можем да контролираме всичко това и да бъдем добре подготвени за зимата, благодарение на някои суперхрани.
Как да се храним по време на Коледните пости (ВИДЕО)
Foodpanda подбра храните, които да хапваме, за да бъдем здрави и красиви през есента.
Джинджифил
Джинджифилът е много силен имуностимулант, а и подпомага топенето на мазнините. Приготвяйте го на чай или като подправка към месо, ориз или картофи.
Круши
Сладкият и сочен вкус прави този плод приятен за консумация. Крушите са добър източник на витамин С. Подходящи са да се консумират като десерт, към салата, печени или като добавка към ястие.
Карфиол
Сладкият и лек вкус на карфиола е идеален за есенни ястия. Консумацията му предотвратява ракови съединения. Подходящ е за салата или пюриран за гарнитура.
Тиква
Тиквата е идеална за пици, торти и дори пудинг. Богата е на калий и витамин В. Едни от най-добрите начини да се хапва е печена с мед и орехи.
Ряпа
Ряпата е чудесна алтернатива на репичките и зелето. Корените са добър източник на витамин C, а листата - на витамин А, К и фолиева киселина.
И още любопитни новини за храните:
Храните, които могат да променят гените ни (ВИДЕО)
Подсилете имунната си система през есента, за да сте здрави през зимата (ВИДЕО)
Десет храни с магически сили
Храните, които правят чудеса
За още любопитни новини харесайте страницата ни във Facebook тук
Как да се храним по време на Коледните пости (ВИДЕО)
Foodpanda подбра храните, които да хапваме, за да бъдем здрави и красиви през есента.
Джинджифил
Джинджифилът е много силен имуностимулант, а и подпомага топенето на мазнините. Приготвяйте го на чай или като подправка към месо, ориз или картофи.
Thinkstock/Getty Images
Сладкият и сочен вкус прави този плод приятен за консумация. Крушите са добър източник на витамин С. Подходящи са да се консумират като десерт, към салата, печени или като добавка към ястие.
ThinkStock/Getty Images
Сладкият и лек вкус на карфиола е идеален за есенни ястия. Консумацията му предотвратява ракови съединения. Подходящ е за салата или пюриран за гарнитура.
ThinkStock/Getty Images
Тиквата е идеална за пици, торти и дори пудинг. Богата е на калий и витамин В. Едни от най-добрите начини да се хапва е печена с мед и орехи.
Thinkstock/Getty Images
Ряпата е чудесна алтернатива на репичките и зелето. Корените са добър източник на витамин C, а листата - на витамин А, К и фолиева киселина.
Thinkstock/Getty Images
И още любопитни новини за храните:
Храните, които могат да променят гените ни (ВИДЕО)
Подсилете имунната си система през есента, за да сте здрави през зимата (ВИДЕО)
Десет храни с магически сили
Храните, които правят чудеса
За още любопитни новини харесайте страницата ни във Facebook тук