Времето се захлажда, но това не означава, че не трябва да се стараем да изглеждаме добре и да бъдем здрави. Есента е времето, в което с нас се случват различни процеси, пада имунитетът, започваме да страдаме от косопад, ноктите стават чупливи, а кожата нееластична. Ние можем да контролираме всичко това и да бъдем добре подготвени за зимата, благодарение на някои суперхрани.
Foodpanda подбра храните, които да хапваме, за да бъдем здрави и красиви през есента.
Джинджифил
Джинджифилът е много силен имуностимулант, а и подпомага топенето на мазнините. Приготвяйте го на чай или като подправка към месо, ориз или картофи.
Thinkstock/Getty Images
Круши
Сладкият и сочен вкус прави този плод приятен за консумация. Крушите са добър източник на витамин С. Подходящи са да се консумират като десерт, към салата, печени или като добавка към ястие.
ThinkStock/Getty Images
Карфиол
Сладкият и лек вкус на карфиола е идеален за есенни ястия. Консумацията му предотвратява ракови съединения. Подходящ е за салата или пюриран за гарнитура.
ThinkStock/Getty Images
Тиква
Тиквата е идеална за пици, торти и дори пудинг. Богата е на калий и витамин В. Едни от най-добрите начини да се хапва е печена с мед и орехи.
Thinkstock/Getty Images
Ряпа
Ряпата е чудесна алтернатива на репичките и зелето. Корените са добър източник на витамин C, а листата - на витамин А, К и фолиева киселина.