/ Thinkstock/Getty Images
Времето се захлажда, но това не означава, че не трябва да се стараем да изглеждаме добре и да бъдем здрави. Есента е времето, в което с нас се случват различни процеси, пада имунитетът, започваме да страдаме от косопад, ноктите стават чупливи, а кожата нееластична. Ние можем да контролираме всичко това и да бъдем добре подготвени за зимата, благодарение на някои суперхрани.

Как да се храним по време на Коледните пости (ВИДЕО)

Foodpanda подбра храните, които да хапваме, за да бъдем здрави и красиви през есента.

Джинджифил

Джинджифилът е много силен имуностимулант, а и подпомага топенето на мазнините. Приготвяйте го на чай или като подправка към месо, ориз или картофи.

н
Thinkstock/Getty Images

Круши

Сладкият и сочен вкус прави този плод приятен за консумация. Крушите са добър източник на витамин С. Подходящи са да се консумират като десерт, към салата, печени или като добавка към ястие.

круши
ThinkStock/Getty Images

Карфиол

Сладкият и лек вкус на карфиола е идеален за есенни ястия. Консумацията му предотвратява ракови съединения. Подходящ е за салата или пюриран за гарнитура.

карфиол броколи
ThinkStock/Getty Images

Тиква

Тиквата е идеална за пици, торти и дори пудинг. Богата е на калий и витамин В. Едни от най-добрите начини да се хапва е печена с мед и орехи.

тиква
Thinkstock/Getty Images

Ряпа

Ряпата е чудесна алтернатива на репичките и зелето. Корените са добър източник на витамин C, а листата - на витамин А, К и фолиева киселина.

ряпа
Thinkstock/Getty Images


И още любопитни новини за храните:

Храните, които могат да променят гените ни (ВИДЕО)


Подсилете имунната си система през есента, за да сте здрави през зимата (ВИДЕО)

Десет храни с магически сили

Храните, които правят чудеса

За още любопитни новини харесайте страницата ни във Facebook тук