Парче от сватбената торта на лейди Даяна и принц Чарлз се продава на търг. Това се случва 40 години след емблематичната кралска церемония, съобщава британския "Sun".

Парчето торта е със забележителния грамаж от 800 гр. и размери 20x18 см. То е притежание на Мойра Смит, която е била камериерка на покойната кралица-майка. Иронично е, но сладкишът е издържал много по-дълго от брака на Чарлз и Даяна, отбелязва изданието.

Кралски драми: Кой успя да помири Кейт и Меган

Парчето е опаковано в красива кутийка, върху която има инициалите на двамата младоженци.
 

торта
Gulliver/Getty Images

Тортата е декорирана със солидно количество глазура върху марципанова основа. Парчето е украсено и с няколко герба, сред които и този на кралската фамилия.  

"Въпреки, че е забележително, не препоръчвам на никой да изяжда това парче торта" заяви Крис Албъри, специалист по аукциони на кралски вещи.

Сватба торта
Gulliver/Getty Images

Вдъхнаха нов живот на любимата дворцова градина на принцеса Даяна

Сватбената торта на принца и принцесата е била на цели пет етажа. Тя е правена в продължение на 10 часа и в украсата й са включени важни кралски символи, включително военните нашивки на Чарлз, изработени от захар. Също така върху нея е имало гербовете на Бъкингамския дворец, двореца Хайгроув и катедралата "Свети Пол". Сладкишът е бил дело на главния готвач на Кралските военноморски сили.

торта
Gulliver/Getty Images

Лейди Ди и принц Чарлз се женят на 28 юли, 1981 година. Сватбата им е била гледана от телевизионните екрани от над 750 млн. души по целия свят.