Уилям и Кейт
Уилям и Кейт / Thinkstock/Getty Images
След като принц Уилям и херцогиня Катрин пристигнаха на първото си посещение в Берлин, стана ясно, че и в Германия двамата се радват на голяма популярност - не само заради чаровното им излъчване, но и заради историята на тяхната необикновена любов.

Уилям и Кейт пристигнаха в Берлин, хванали за ръка Джордж и Шарлот (СНИМКИ/ВИДЕО)

Как започва всичко

Пътищата на Уилям и Кейт се пресичат за пръв път през 2001 година в университета "Сейнт Андрюс". Дали тогава са подозирали, че един ден ще бъдат най-обичаната двойка на Великобритания? По-скоро не. Вярно, и двамата следват история на изкуството и имат много общи интереси, но по това време Уилям и Кейт са само добри приятели.

Престолонаследник №2

Първородният син на Чарлз и Даяна се ражда на 21 юни 1982 година.
Херцогът на Кеймбридж е като бебе прелестен шишко - и официален престолонаследник. Още тогава се знае, че Уилям ще бъде един от най-желаните ергени в света.

Пътят на Кейт

Кейт Мидълтън се ражда само половин година преди Уилям - в семейството на авиодиспечер и стюардеса. По-късно родителите ѝ основават фирма за кетъринг, с която печелят милиони. Това осигурява на Кейт достъп до най-добрите учебни заведения във Великобритания.

Вижте червената рокля на Кейт, за която всички говорят (СНИМКИ)

Кейт
Guliver/Getty Images


Прословутата рокля

Ключов момент в любовната история на Уилям и Кейт е едно благотворително модно ревю в "Сейнт Андрюс" през 2002 година. На него Кейт дефилира в прозрачна рокля от шифон. Именно тогава Уилям се влюбва в своята бъдеща съпруга. През 2003 година те вече са двойка. Девет години по-късно анонимен купувач придобива роклята срещу сумата от 90 000 евро.

Уилям и Кейт
Guliver/Getty Images

Пръстенът

През 2010 идва големият момент: по време на почивката им в Кения принц Уилям иска ръката на Кейт. И ѝ подарява годежния пръстен на покойната си майка - принцеса Даяна. "По този начин майка ми няма да пропусне нито един миг от голямото събитие", заяви навремето принц Уилям.

Непринудено

Тази годежна снимка на Уилям и Кейт е известна по цял свят. Но според прочутия фотограф Марио Тестино, тя е плод на чиста случайност. Снимките продължили два часа, но Тестино не бил доволен от резултата. Когато тръгнали да се сбогуват с него, Уилям и Кейт непринудено се прегърнали. Снимката, запечатала този спонтанен момент, обикаля целия свят.
Най-после!

На 29 април 2011 Уилям и Кейт си казват дългоочакваното "Да". Всички са впечатлени от сватбената рокля на Кейт, издържана в изискания стил на 1950-те години. Шлейфът ѝ е с дължина 2,70 метра - с цели 5 метра по-къс от шлейфа на Даяна. Оттук нататък Кейт Мидълтън вече официално се нарича херцогиня на Кеймбридж.

Вижте кралската сватба в снимки в галерията тук

Усмивка, моля!

Две семейства стават едно. След венчалния обряд семействата Уиндзор и Мидълтън си правят обща снимка в Бъкингамския дворец.

Наследникът: принц Джордж

Приликата с баща му Уилям се вижда с просто око. Принц Джордж се ражда на 22 юли 2013 година. За пръв път от сто години насам Великобритания си има цели трима живи престолонаследници: Чарлз, Уилям и малкият Джордж.

Принц Джордж
Thinkstock/Getty Images

It's a girl!

Близо две години след раждането на принц Джордж, на 2 май 2015 Тауър Бридж е осветен в розово: на Уилям и Кейт им се ражда дъщеря. В чест на новородената принцеса Шарлот военен оркестър изпълнява песента на Стиви Уондър "Isn't she lovely", а в Лондон прозвучават топовни залпове.

Принцеса Шарлот
Guliver/Getty Images

Важен гост

Принц Джордж е още малък, но вече е имал важни срещи. Като тази с бившия американски президент Барак Обама. Джордж го посреща по хавлия - и е видимо притеснен. Но получава за рождения си ден много специален подарък от Барак Обама и съпругата му Мишел: плюшено кученце, което изглежда досущ като домашния любимец на семейство Обама.

Обама
БГНЕС, архив

Очарователни

Красиви и чаровни - младото кралско семейство е от сряда на тридневно посещение в Германия. Визитата им е част от обиколка из Европа, организирана по молба на британския външен министър Борис Джонсън - за да покажат, че и след началото на преговорите за Брекзита, Обединеното кралство протяга "приятелска ръка".

Вижте още снимки:

Уилям и Кейт очароваха Париж (СНИМКИ)

Честит рожден ден, Джордж! Първите три години на принца

Принц Джордж и принцеса Шарлот пръскат чар от кралския балкон

Когато майка и дъщеря съчетаят тоалета си: Кейт и Шарлот

Разкриха защо принц Джордж винаги е с къси панталонки (СНИМКИ)

Отегченият принц Джордж набързо пришпори баща си в Полша (ВИДЕО/СНИМКИ)


Берлин посрещна най-очарователните гости (СНИМКИ)
Deutsche Welle