Принц Хари и Меган
Принц Хари и Меган / Gulliver/Getty Images
С наближаването на раждането на новото кралско бебе, херцозите на Съсекс ще трябва да решат колко "нормален" живот искат да осигурят на първото си дете, което ще е седмо поред в наследяването на престола, предаде Ройтерс.

Как ще се казва бебето на Хари и Меган? Залозите клонят към Даяна и Артър
 
"Не мисля, че е имало член на кралската фамилия, който да не е казвал, че иска децата му да водят нормален живот", отбелязва редакторката на сп. "Маджести" Ингрид Сюард. "Дори кралицата каза, че иска нейните деца да имат колкото е възможно по-нормално детство. Но медийното внимание всъщност възпрепятства нормалното възпитание".

Вече започна обратното броене до един от най-светлите празници  Коледа. Обикновено това е време, когато си задаваме много въпроси  как да празнуваме, какво да приготвим за празничната вечеря, как да бъдем сигурни, че няма да е скучно. Ето 10 традиции, които спазва британското кралско семейство. Тези обичаи в голяма степен гарантират, че празникът ще протече по най-добрия възможен начин.
Дори кралицата казва, че иска нейните деца да имат колкото е възможно по-нормално детство Guliver/Getty Images

Принц Хари добре познава вниманието към британското кралско семейство. Разтрогването на брака на неговите родители - престолонаследника принц Чарлз и покойната принцеса Даяна, се отразяваше от медиите, а майка му загина в автомобилна катастрофа в Париж през 1997 година при опит да избяга от папараци. През последните две години Хари открито говори за своята мъка от загубата на майка си, когато е 12-годишен, и споделя как години наред е бил против своя статут на кралска особа.

Принц Хари: Не искайте от дете да върви след ковчега на майка си пред хиляди хора (ВИДЕО)
 
Докато бе на обиколка в Афганистан през 2013 г., облеченият във военна униформа принц Хари каза пред журналисти: "Аз съм един от многото войници, няма различно отношение към мен".

Докато бе на обиколка в Афганистан през 2013 г., облеченият във военна униформа принц Хари каза пред журналисти: "Аз съм един от многото войници, няма различно отношение към мен".
Докато бе на обиколка в Афганистан през 2013 г., облеченият във военна униформа принц Хари каза пред журналисти: Gulliver/Getty Images

А през 2017 година в интервю за сп. "Нюзуик" заяви: "Не исках да бъда в това положение, но впоследствие извадих главата си от пясъка, послушах хората и реших да използвам положението си за добро. Иска ли някой от кралското семейство да бъде крал или кралица? Не мисля, но ще изпълним задълженията си в правилния момент".

Напук на протокола: Кралската двойка, която не спира да показва любовта си (СНИМКИ)
 
Даяна искаше децата ѝ да растат далеч от кралския блясък и традиции. Тя ги водеше на пътешествия, в "Макдоналдс" и в атракционни паркове.

Принцеса Даяна искаше децата ѝ да растат далеч от кралския блясък и традиции
Принцеса Даяна искаше децата ѝ да растат далеч от кралския блясък и традиции Guliver/Getty Images

"Хубаво е, че не съм напълно откъснат от действителността. Решил съм да водя относително нормален живот и ако имам късмет и имам деца, те също да имат подобен живот", сподели Хари.

Принц Хари е толкова чаровен, че децата не вярват, че е истински (СНИМКИ)
 
Но колко реалистично е неговото желание? Проучванията показват, че той е сред най-популярните членове на британското кралско семейство и често изпреварва 92-годишната кралица и по-големия си брат Уилям, а сватбата му с холивудската актриса Меган Маркъл увеличи още повече възхищението на медиите и на обществото.

кралска сватба принц Хари Меган
Принц Хари е сред най-популярните членове на британското кралско семейство, а сватбата му с холивудската актриса Меган Маркъл увеличи още повече възхищението на медиите и на обществото Gulliver/Getty Images

"Не виждам друг начин за възпитанието на това дете, освен традиционния и наситен с много привилегии", твърди Робърт Джобсън, авторът на книгата "Принц Чарлз на 70: нашият бъдещ крал".

11 мъдри правила на кралското възпитание за умни и добри деца (СНИМКИ)
 
"Не съдете за някого по външния му вид, по произхода му или по това, с което се отъждествява", подчерта Хари през март пред 12 000 студенти в лондонската "Арина Уембли".
 
Хари и Меган могат да почерпят от опита на другите кралски особи. Принц Уилям държи децата му да растат без медийно внимание.

Принц Уилям, херцогиня Катрин и децата им Джордж, Шарлот и Луи
Принц Уилям, херцогиня Катрин и децата им Джордж, Шарлот и Луи Guliver/Getty Images

"Всъщност те могат да растат нормално и с кралските ограничения", увери Клаудия Джоузеф, авторката на "Как да се обличаш като принцеса". "Забелязваме, че Уилям и Кейт се грижат за Джордж, Шарлот и Луи извън общественото внимание, а самите Уилям и Хари бяха оставени до известна степен на мира до завършването на университет".

Защо Уилям и Кейт нямат попечителство над децата си Джордж, Шарлот и Луи?
 
Според Джобсън, каквото и да възнамеряват Хари и Меган, ще бъде почти невъзможно тяхното дете да избегне произхода си.
 
"Разбира се, детето ще бъде знаменитост за много дълъг период от време", казва Джобсън.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА