/ БГНЕС, архив
Хората могат и да смятат, че в църковно проучване за идеалната майка очевидният избор е Дева Мария. Допитване по поръчка на Англиканската църква по повод отбелязваната във Великобритания Неделя на майката (Ден на майката) обаче дава изненадващ резултат, пише в. "Дейли телеграф".
 
В анкетата, осъществена от КомРес, принцеса Даяна изпреварва Божията майка, поставена едва на осмо място. Покойната Лейди Ди е посочена за идеалната майка от най-голям процент от участвалите в допитването 2000 души. Вторият най-популярен избор е "моята майка". Следва Майка Тереза.

Съвременната Мери Попинз: Коя е дясната ръка на херцогиня Катрин? (СНИМКИ)
 

Анкетираните мъже по-често посочват собствените си майки, докато сред жените по-популярният избор е принцеса Даяна.
 
Преди Дева Мария участниците в допитването нареждат реални жени като кралица Елизабет Втора и бившата първа дама на САЩ Мишел Обама и измислени персонажи като Моли Уизли - майката на Рон Уизли, приятеля на Хари Потър, и вълшебната бавачка Мери Попинс.

Принц Хари: Майка ми пренаписа правилника на кралските особи (СНИМКИ)
 
След Дева Мария участниците в допитването поставят г-жа Марч от романа "Малки жени" и анимационната героиня Мардж Симпсън.
 
Запитани кое е най-важното нещо, което майките им са направили за тях, над 30 процента от анкетираните са изтъкнали засвидетелстваната им подкрепа в трудни моменти. Британците оценяват високо и предаденото от майките им познание за важните неща и ценностите в живота.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата ни във Facebook тук
БТА