Историята им прилича на холивудски сценарий: индонезийките Фирда, Види и Зити са на 13, когато основават своята хеви метъл банда. Днес трите забулени момичета вече се радват на голяма популярност. Вижте ги:

Днес те са 16-17-годишни. Някои момичета на тяхната възраст в Индонезия вече са омъжени, но Фирда, Види и Зити са луди по музиката.

Арабката, която захвърли забрадката, шофира сама и очарова с красота (СНИМКИ)

Групата им се казва „Силен глас“, а песента, която записват „Училищна революция“. За солистката Фирда Курния тази песен е специална „В нея изливам цялата си душа. Става дума за тормоза, на който бях подложена, защото съм по-различна, защото имам собствeно мнение и го казвам на висок глас. Мнозина си мислят, че съм някаква странна птица, аутсайдер. За всичко това става дума в песента ми“, разказва Фирда.

Фирда
netinfo

„По-рано бях много срамежлива, все още е така, но сега имам много повече самочувствие. Мога да свиря на бас китара, казва Види Рамавати.

Възходът на бандата е като холивудски сценарий. Преди три години в дълбоката провинция те създават училищната си група, а днес вече истински пробиват. Телевизионни участия, албум, тридневно пътешествие със самолет до Бали - един съвършено нов свят за трите момичета от бедни семейства.

В началото родителите им забранили да свирят, в съзвучие с консервативните си мюсюлмански ценности. Те смятали, че хеви метъла не е най-подходящото занимание за техните дъщери. Момичетата обаче не са предават. Родителите им все още са загрижени, но и забелязват, че те имат истински успех.

хеви метъл
netinfo

Както всички тийнейджъри и те искат да излеят някъде недоволството си. Своя начин да се бунтуват те открили в музиката. В началото изпълняват песни на други групи. Сега обаче сами пишат песните си. „“В хеви метъла открихме душата си. С нашите песни се съпротивляваме срещу скапаната училищна система, срещу дискриминацията и равните шансове в живота. Това са темите, които вълнуват нашето поколение. Много наши приятели търсят утеха в предбрачния секс или вземат дрога, ние пък си имаме музиката“, казват те.

Жените в Индонезия искат забрана на брака под 18 години

На сцената се изявяват като истински професионалисти. Те искат да бъдат за пример и на други момичета. А между исляма и хеви метъла няма противоречие според тях.

А иначе се опитват да направят шпагат между два свята. Религията принадлежи към тяхната идентичност, но е личен въпрос, смятат индонезийките. А чрез хеви метъла изразяват своите мисли и чувства. Хората се отнасят враждебно към тях, защото те вървят по свой път в една страна, където консервативните мюсюлмани придобиват все по-голямо влияние през последните години. В някои провинции са в сила строгите закони на шериата , обаче момичетата не се впечатляват особено от това.

Фирда Види и Зити
netinfo

“Тези хора нямат нищо общо с исляма. Те не разбират религията. Ислямът не е толкова гневен. Тези хора обаче са толкова гръмогласни, та по света някои си мислят, че всички мюсюлмани са такива. Това не е вярно.Та нали има и хора като нас. Ние няма да се оставим да ни сплашват, казват трите момичета. Те са изпълнени с енергия и мечти. е ясна и следващата им голяма цел - Америка. Хеви метълът и забрадката изобщо не се карат, убедени са и трите. Те тепърва ще покажат какво могат.
 
И още:


За първи път: Жени на стадиона в Саудитска Арабия (СНИМКИ)

В Индонезия вдигат мъжкото либидо с кръв от кобра

Млада жена с къса пола стана сензация в Саудитска Арабия (ВИДЕО)

Обезглавяват ги заради изневяра

Пет забрани за жените в Саудитска Арабия