Разяснителната кампания за гласуване на предсрочните парламентарни избори в област Ловеч започва и ще продължи до 29 септември, съобщиха от Районната избирателна комисия (РИК).

Навсякъде, където вотът ще се осъществява машинно, ще бъде проведено пробното гласуване. Това ще става по утвърден график. В населените места ще помагат членове на РИК и на съответните секционни избирателни комисии.

ЦИК: На разположение са 400 машини за пробно гласуване

През целия ден в сградата на областната администрация всеки избирател може на място да проиграе целия процес на гласуване със специализираното устройство. Съдействие оказват представители на Районната избирателна комисия (РИК) и на Областната администрация.

Машината е разположена на партерния етаж и е на разположение до 18:00 часа, информират от Областната администрация. Първи пробно своя вот дадоха областният управител инж. Светослав Славчев и председателят на РИК Валентина Недялкова.

В 11 МИР Ловеч са разкрити 262 секции. Избирателните секции, в които ще се гласува машинно, са 176, в останалите 86 избирателите ще дават вота си с хартиена бюлетина.
БТА