/ istock
Спецакции за купуване на гласове се провеждат на места в страната.

Извършват се засилени проверки на обекти и съмнителни лица,

Ето в кои области се провеждат акции:

Област Разград:

Специализирана операция за купуване на гласове се провежда в Разградско, съобщиха от полицията.

В хода на полицейските действия се проверяват имоти, моторни превозни средства, места, за които има съмнения за евентуална дейност в нарушение на изборното законодателство.

Акции „купен вот“ на места в страната, има задържани (СНИМКИ/ВИДЕО)

Участват полицейски сили от различни структури на Областната дирекция и жандармерия. Обект на проверките са също търговски обекти, заложни къщи, автоморги и други места, за които има данни, че евентуално може да се извършва престъпна дейност или такава, свързана с административни нарушения.

Паралелно с това са изградени контролно-пропускателни пунктове, на които се извършва пълен контрол на преминаващите превозни средства. 3 КПП-та функционират на територията на РУ-Разград, 3 са на територията на РУ-Исперих, 5 в РУ-Кубрат и 2 на територията на РУ-Лозница.

Акцията е насочена към противодействие на престъпността, опазване на обществения ред и осигуряване на полицейско присъствие в уязвими райони и квартали.

Акция „купен вот“ в Сливенско: Иззеха тетрадки с имена, задържани са 8 души

Област Стара Загора:

а територията на Районно управление-Гълъбово се извършват съвместни проверки от полицейски служители и контролни органи на други институции.

Повече информация ще даде по-късно началникът на отдел „Охранителна полиция“ при ОД на МВР-Стара Загора комисар Антон Иванов, съобщиха от полицията.

Област Монтана:

Специализирана операция за предотвратяване на престъпления, свързани с политическите права на гражданите, както и за противодействие на конвенционалната престъпност, бе проведена на 17 октомври в областта.

При акцията са разкрити 14 престъпления - незаконно притежание на оръжие, съхранение на дърва за огрев без документи за произход, кражби и други криминални престъпления.

Задържани са двама души и е намерен един човек, обявен за общодържавно издирване. При акцията са проверени 45 частни адреси, търговски и други обекти и места, за които има данни, че там евентуално може да се извършва престъпна дейност - 23 търговски обекта, 16 заложни къщи и небанкови институции за предоставяне на бързи кредити, 13 сборища на лица с криминални прояви, три автоморги и депа за разкомплектоване на излезли от употреба автомобили, а също 202 автомобила и 261 души, от които 26 с криминални прояви.

Наложени са общо 50 санкции за установени административни нарушения, уточниха от полицейската дирекция в Монтана. 

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня