Специализирана полицейска операция за превенция на престъпленията, свързани с политическите права на гражданите се провежда в Русе и региона.

Това съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в крайдунавския град Даниела Малчева. Тя уточни, че в операцията участват служители от всички подразделения на областната дирекция на МВР в Русе от шестте районни управления (РУ) в областта, от секторите за противодействие на криминалната и икономическата престъпност, охранителна и териториална полиция, пътна полиция, експерти, разследващи полицаи, както и служители от Зоналното жандармерийско управление.

Спецакция за купен вот в Пазарджик: Откриха списък с имена и наркотици

"В част от проверките са включени и представители от горските и ловни стопанства. Изградени са контролно-пропускателни пунктове на входно-изходни участъци на населени места, квартали и махали. Те ще работят в различен времеви диапазон на територията на всички РУ", каза още Малчева.

Тя добави, че действията на служителите на реда са насочени и към противодействие на конвенционалната престъпност, за стабилизиране на средата за сигурност и осигуряване на добър обществен ред, както и за безопасност по пътищата. Операцията ще продължи през целия ден.

Акция срещу изборните нарушения се проведе в общините Сливница, Драгоман и Божурище

Издирват се извършители на престъпления и други законови нарушения, проверяват се моторни превозни средства, лица, имоти и места, за които има съмнения за евентуална дейност в нарушение на изборното законодателство, търговски обекти, заложни къщи, както и обекти, в които се предлагат дърва за огрев, хранителни магазини, даващи стоки на вересия и други, добави Малчева.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Андрей Кючуков, БТА