Слави Трифонов
Слави Трифонов / NOVA
Лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов с коментар за новоизбрания кмет на Благоевград Илко Стоянов, който е издигнат именно от партията на Трифонов.

„Преди и след националния референдум от 6 ноември 2016 г. разни социолози, политолози и всичколози обясняваха как мажоритарната система в два тура ще бетонира ГЕРБ. Обясняваха и как при мажоритарната система изборите ще бъдат печелени от ценкочоковци“, написа Трифонов във Фейсбук.

И заключи: „Е, в Благоевград имаше мажоритарни избори в два тура, които така бетонираха ГЕРБ, че даже не ги видяхме на балотажа“.

Трифонов е категоричен, че не е видял и благоевградчани да са избрали някой като Ценко Чоков, „който прави отвличания и пребива хора. Напротив, благоевградчани избраха за кмет един достоен адвокат – Илко Стоянов, издигнат от политическа партия без мощни структури, основана само преди една година“, написа още политикът.

Според Трифонов жителите на Благоевград така на практика са доказали, че не ги интересуват прогнозите на „социолозите, политолозите и всичколозите“.