Избирателите в Трети многомандатен избирателен район - Варна, ще могат да гласуват тестово на 25 машини. Това съобщи днес при демонстрация как се гласува с машините председателят на Районната избирателна комисия (РИК) Велин Жеков.

Областният управител Марио Смърков допълни, че комисията е поискала 40 машини за пробен вот, но са предоставени само 25.

Машини за гласуване ще бъдат разполжени във всички общини и всички райони на Варна. Те ще са на достъпно място в сградите на общинските администрации и на тях може да се гласува пробно в работното време на съответните управи.

При необходимост машина за тестово гласуване ще има и в областната управа, както и на места, където има голям поток от хора, посочи Жеков. Той допълни, че ще бъдат обходени всички населени места във всички общини по график, удобен за населението.

Областният управител Марио Смърков информира още, че засега няма постъпили сигнали за нарушения на изборния процес на открития в областната администрация телефон, за който БТА информира. Той призова гражданите, ако срещнат неразбиране в желанието си да гласуват пробно и преценят, че това е вследствие на недостатъчно коректно отношение от страна на администрацията на общините, да сигнализират както в РИК, така и в областна управа.
БТА