153 800 хартиени бюлетини за предстоящите парламентарни избори в Шести изборен район пристигнаха в Областната администрация във Враца.

Областна администрация-Враца

Транспортирането на бюлетините е охранявано от служители на Главна дирекция „Жандармерия, специални операции и борба с тероризма“ и от Областна дирекция на МВР-Враца.

Болните от COVID-19 могат да подават заявления за гласуване в подвижна избирателна кутия

Бюлетините ще бъдат съхранявани в специално помещение в сградата на Областна администрация, запечатано от упълномощени представители на Районната избирателна комисия (РИК) във Враца, и ще бъдат под денонощна полицейска охрана, съобщиха от администрацията.

Гласуване само с хартиени бюлетини ще се извършва в изборния ден в общо 86 секции от 317 образувани секции досега, съобщиха от РИК. От тях 62 са секциите с под 300 избиратели, вписани в списъците, а останалите 24 са подвижните избирателни секции в десетте общини в областта.

Областна администрация-Враца

По закон с хартиени бюлетини ще се гласува и в допълнително образуваните секции в лечебните заведения, в домовете за стари хора, както и във Врачанския затвор, ако е достатъчен броят на имащи право на глас, заявили предварително, че желаят да гласуват в предстоящите избори, уточниха от комисията. Такива секции ще се формират до 48 часа преди началото на изборния ден.

Доставените бюлетини ще бъдат разпределени по предварително изготвен график на общинските администрации за съхраняване. В деня за размисъл те ще бъдат предоставени под полицейска охрана на секционните избирателни комисии по населени места в областта. 
БТА