Доволни или уплашени са опонентите на Цачева след номинацията й за президент
Доволни или уплашени са опонентите на Цачева след номинацията й за президент / БГНЕС

ГЕРБ ще регистрира кандидатите за президент и за вицепрезидент на партията Цецка Цачева и вицеадмирал Пламен Манушев в Централната избирателна комисия в понеделник - 3 октомври, съобщиха от пресцентъра на партията.

По-рано днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви кандидата за президент на партията.

Борисов: На следващите президентски избори аз ще съм кандидат

"Отдавна съм се наслушал за бащата на нацията, тая нация много бащи има, много претенции за бащи. Крайно време е да имаме и една майка, да се погрижи действително майчински за тоя народ", отбеляза той преди да представи Цецка Цачева.

Реакциите сред политическите противници не закъсняха:

Корнелия Нинова след номинацията на Цачева: Това е началото на края за ГЕРБ

"Това е началото на края на ГЕРБ, продължение на сегашната линия в президентската институция. Послушни хора, които ще изпълняват само една воля", заяви председателят на БСП Корнелия Нинова по повод излъчената кандидат-президентска двойка на ГЕРБ.

Ивайло Калфин е готов за дебат с Цачева по всички теми

"Призовавам Цецка Цачева на дебат за функциите и задачите на президентската институция", заяви във видеообръщение в социалните мрежи кандидатът за държавен глава на коалиция "Калфин-президент" Ивайло Калфин.

Радан Кънев посреща кандидатурата на Цачева "със загриженост"

"Посрещам кандидатурата на Цецка Цачева със сериозна загриженост и чувство за отговорност", се казва в позиция на председателя на Демократи за силна България Радан Кънев относно номинираните от ГЕРБ кандидати за президент и вицепрезидент, разпространена от пресцентъра на ДСБ.

Красимир Каракачанов: Няма слаб кандидат за президент

"Всеки кандидат на ГЕРБ би бил сериозен опонент. Кандидатурата на никой, а още по-малко на Цецка Цачева няма да бъде подценена", заяви кандидат-президентът на Обединените патриоти Красимир Каракачанов. Още следващите няколко дни Каракачанов ще покани опонентката си на дебат по тези теми.

Веселин Марешки вижда номинацията на Цецка Цачева като "унижение"

Аз съм единствената алтернатива на възможността да останем безкрайно роби на политическия картел. Време е да се замислим дали каквото ни обещават представителите на статуквото има стойност и какво са направили те за хората в миналото си - има ли нещо, което да са оставили зад себе си", посочва в изявление след номинацията на Цачева бизнесменът.