Калфин е готов за дебат с Цачева по всички теми
Калфин е готов за дебат с Цачева по всички теми / DarikNews.bg, Сливен
Калфин е готов за дебат с Цачева по всички теми
90153
Калфин е готов за дебат с Цачева по всички теми
Калфин е готов за дебат с Цачева по всички теми
  • Калфин е готов за дебат с Цачева по всички теми
  • Калфин е готов за дебат с Цачева по всички теми

Кандидатът за президент на АБВ Ивайло Калфин заяви в Сливен, че номинацията на ГЕРБ Цецка Цачева тепърва ще трябва да докаже компетентност в задачите, които трябва да има президента. "Познат човек в политиката. Много родилни мъки докато произведе кандидата си ГЕРБ", добави още Калфин.

Той уточни, че президентската институция е различна от институцията на Народното събрание и парламента. Според него през последните пет години президентската институция е обезличена. "С дебатите избирателите ще разберат, това е мажоритарен избор, кой кандидат какви идеи има и какво може да направи", отбелязва Калфин.

Цецка Цачева е кандидатът на ГЕРБ за президент

"Надявам се това да стане в дебати и аз лично съм готов да участвам по всички теми, свързани с работата и задачите на президентската институция", заяви още той. По думите му още от първия ден трябва да има промяна в президентската администрация. "Не да влезе във войни с властта, но  не и да бъде така послушна и безлична, каквато беше за последните пет години", отбеляза Калфин.

От ГЕРБ зависи дали ще оставят президента да се еманципира достатъчно, за да може да си върши работата, или от него ще очакват той да обясни, че президентът няма функции и да се скрие, както беше досега, добави кандидатът за президент Ивайло Калфин.

Той каза още, че това е най-високата институция в България. "Тя трябва да вдъхва респект, авторитет и хората да усещат, че тя е до тях и се занимава с проблемите им, с вътрешната политика и със самочувствието, което би трябвало да имаме като държава и във външните ни отношения", посочи кандидатът на АБВ.

"Президентството трябва да бъде машина за търсене на съгласие в обществото, между политически сили неправителствен сектор, синдикати, работодатели, за това накъде върви държавата", коментира още Калфин.

Днес кандидатът на АБВ за президент се срещна с членове, активисти и симпатизанти в Сливен.

Новини от Сливен