/ ThinkStock/Getty Images
Редица обичани български спортисти се включват в благотворителната кауза за създаване на спортен център за хора с онкологични заболявания.

Спортните любимци на България започнаха да даряват спортни артикули с колекционерска стойност, за да заработи първият по рода си спортен център за онкоболни, в който преминалите през диагнозата ще могат в защитена среда и под грижите на опитни специалисти, да се съсредоточат върху физическото и психическото си възстановяване.

Ивет Лалова, олимпийските шампионки от ансамбъла по художествена гимнастика, Мария Петрова, Невяна Владинова, Владимир Николов, Александър Николов, Елица Василева, Александър Везенков, Георги Глушков, Румяна Нейкова, Евгения Раданова, Катрин Маноилова, Стойка Кръстева, Таня Богомилова, Петър Стойчев, Тервел Пулев, Армен Назарян, Йорданка Благоева са сред първите, които дариха артикули за каузата „Ре: МИСИЯ НОВ ЖИВОТ" на фондация „РеСтарт". Зад каузата застават още редица футболни клубове и ценни артикули с автографи на дузина звезди на тениса, сред които Григор Димитров, Яник Синер, Пабло Кареньо Буста, Лоренцо Музети.

Официалният старт на благотворителен търг ще бъде даден със събитие на 22 октомври (събота) от 11 часа в Княжеска градина в София.

За всеки предоставен предмет от звездните участници ще може да се наддава онлайн - от 22 октомври до 23 ноември 2022 г. в страницата на фондация „РеСтарт" във фейсбук - https://www.facebook.com/ReStartFndn. 
БГНЕС