Подаденият имунитет на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов стана причина за размяна на реплики в пленарна зала.

БСП се обърна към председателя на НС Росен Желязков и поиска да разбере защо в деловодството на НС липсва подадения имунитет, а Желязков пък репликира, че той е внесен и от партията са запознати с това.

"Вече осми ден в деловодството на НС липсва внесен имунитет на Бойко Борисов. Няма такъв и тъй като знаете, че попитах и вас, бях при вашата секретарка във вашият кабинет, видях внесен имунитет явно при вашата секретарка, но такъв имунитет в деловодството на НС до тази сутрин включително няма. Ако вие не можете дайте аз ще го занеса", обърна се Иван Ченчев от БСП към председателя на парламента Росен Желязков.

Борисов се отказва от имунитета си: Няма да бъда жертва на шантаж и изнудване

"Лично Свиленски се запозна със заявлението, вие също се запознахте и видяхте входящия номер, дори Свиленски хвана папката сложи си я под мишката, за да я носи в стаята на БСП, играехме си на къде с таз книжчица под мишница, дърпахме се на вратата, за да мога да си я взема обратно, но вие имахте възможността да се запознаете с официално внесеният документ в деловодството на НС. Подаденото заявление за съгласие за продължаване на наказателно производство или възбуждане на такова е неотменимо.

Заявлението със съгласието е подадено тогава, когато беше съобщено от тази трибуна", отговори председателят на парламента Росен Желязков.

Реплика дойде и от Георги Свиленски от БСП, който посочи: "С вас няма да споря. С таз книжчица под мишница не бях тръгнал към БСП, а към деловодството на НС", репликира Свиленски. 
БГНЕС