Жълт код за опасни горещини обявиха за цялата страна от Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Предупреждението е за утре, 23 юни.

нимх
НИМХ

Атмосферното налягане ще продължи да се понижава и ще бъде по-ниско от средното за месеца.

Опасните температурни рекорди стават все по-голяма заплаха - как да се предпазим
  
През нощта над по-голямата част от страната ще бъде предимно ясно и почти тихо. Утре ще бъде предимно слънчево и горещо. След обяд над планинските райони главно в Западна България ще има временни увеличения на облачността и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 34° и 39°, в Източна България - малко по-ниски, в София - около 34°.
  
По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 26°-28°. Температурата на морската вода е 24°-25°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.  
  
В планините ще е предимно слънчево, след обяд с временни увеличения на облачността. На отделни места в масивите от Западна България ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 28°, на 2000 метра - около 21°.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
НИМХ/БТА