„Партийните интереси на БСП по един застрашаващ начин започват да съвпадат с надпартийните на президента Радев. Начинът, по който БСП се обяви и бойкотира Закона за концесиите, вчера намери израз в изявлението на президента”, коментира в студиото на „Здравей, България” по NOVA депутатът от ГЕРБ Георг Георгиев. Повод за изказването му бе наложеното от президента вето върху Закона за концесиите. 

Президентът наложи вето на Закона за концесиите

„Поздравявам президента заради този му акт, защото застана на страната на хората. Този закон създава хаос в много посоки. Има изключително много несъвършенства”, коментира депутатът от БСП Манол Генов.
"Наложих вето върху Закона за концесиите. Законът беше приет в последните часове на 43-тото Народно събрание с минимално мнозинство и съдържа разпоредби, които поставят под въпрос принципите на правовата държава и местното самоуправление. Законът въвежда широки граници на субективизъм и възможности за корупционни практики и вземане на решения, ощетяващи обществения интерес. Той предвижда промени в 29 други закони, с което навлиза дълбоко в икономическите отношения", посочи вчера президентът Румен Радев. 

Синдикати искат президентът да наложи вето върху закона за концесиите

Той е категоричен, че преди приемането на толкова ключови промени в законодателството, трябва да има обществен дебат. 

Протест поиска Румен Радев да наложи вето върху Закона за концесиите

В понеделник именно заради Закона за концесиите имаше протест пред президентството. 
 
nova.bg