/ БГНЕС
Борислав Колев е обвиняем за пране на пари – над 53 млн. лева, отпуснати за строежа на части от автомагистралата
Започна заседанието в Апелативния съд по протеста на мярката "домашен арест" на Борислав Колев, обвиняем за пране на пари – над 53 млн. лева, отпуснати за строежа на части от АМ "Хемус". Прокуратурата протестира мярката на Колев, след като първоначално прокурорите поискаха той да бъде задържан под стража.

Борислав Колев 
БГНЕС

На 9 декември съдът постанови домашен арест за Колев, а случаят пробуди скандал между прокуратура и вътрешно министерство.

В неделя обвинението се оплака от безпрецедентен натиск на ГДБОП върху разследващите прокурори. МВР и ГДБОП категорично отрекоха и заявиха, че четири дни се опитват да разпитат обвиняемия по делото и се превръщали в шофьори на прокурори, които не знаели къде се намира дирекцията. После наблюдаващите прокурори по делото поискаха да бъдат освободени.

Борислав Колев 
БГНЕС

Прокурорите по разследването на АМ „Хемус“ си направиха самоотводи

В сряда Прокурорската колегия на ВСС излезе с декларация против изказвания, накърняващи независимостта им, а вече редовният вътрешен министър Бойко Рашков още веднъж обяви, че извършените престъпления по „Хемус“ са престъпленията на века.

Борислав Колев 
БГНЕС