/ iStock/Getty Images
Задържаха пиян мъж, буйствал и ударил фелдшер в Русе, съобщиха от полицията.

На 27 февруари около 13:50 часа екип от ЦСМП и от ОД на МВР, са реагирали на сигнал за буйстващо лице на паркинга пред голям магазин, намиращ се на бул. "Липник" в града.

Там е установен 46-годишен мъж от Русе, който е бил във видимо нетрезво състояние и с охлузни рани по едната скула. При опит да осъществят контакт с него, той започнал да обижда с нецензурни думи и да отправя заплахи по адрес на медицинския екип, както и към служителите на реда. Мъжът е бил качен в линейката и откаран към адреса, на който живее.

Мъж буйства пред болница в Плевен, счупи стъкло на линейка

По време на придвижването към дома му, той продължил в линейката да обижда и заплашва медицинския фелдшер, като хвърлял по него предмети, които вадил от дрехите си.

Когато пристигнали пред блока му, екипите се свързали с майката на лицето, за да го прибере. 
По-късно, докато патрулката потегляла от адреса, все още буйстващият мъж се опитал да я ритне, като залитнал и паднал на предния капак на линейката, след което започнал да рита по нея с крак в областта на предната броня, после се насочил към медицинския фелдшер, който бил слязъл от линейката и му нанесъл удар в лицето с юмрук.

За да избегне по нататъшния конфликт с лицето, фелдшерът се опитал да се качи обратно в линейката, но 46-годишният мъж блъснал предната дясна врата на превозното средство и го ударил повторно в едното рамо.

Виждайки случилото се полицейският екип се е върнал и е предприел действия по задържане на лицето. Мъжът е бил откаран с линейката във Второ РУ, където деянието е документирано.

За случая е уведомен дежурен прокурор и е образувано бързо производство.