/ ThinkStock/Getty Images
Търси се готвач за Антарктида
98969
Търси се готвач за Антарктида
  • Търси се готвач за Антарктида
Търси се готвач за Антарктида. Българските полярници обявиха конкурс за вакантното място, като срокът за кандидатстване е до средата на октомври.

Интересът към позицията е голям. За седмица са постъпили над 15 кандидатури. Подходящият кандидат трябва да умее с ограничен набор продукти да приготвя разнообразно меню за групи от минимум 10 до максимум 25 човека. Готви се в специфични условия с обикновена домашна готварска печка.
 
Температурен рекорд в Антарктида - минус 98,6 градуса

Българският антарктически институт обявява конкурс за готвач на Българската полярна база „Св. Климент Охридски” на остров Ливингстън за следващия астрален сезон, който ще е от 15 ноември т.г. до 1 април 2019 г. Кандидатите трябва да докажат пред журито, че ще се справят и полярниците от 27-ата ни експедиция до Южния полюс няма да останат гладни, обясни геологът Никола Петков, готвил за 16 полярни експедиции досега. 
 
За да спечелите мястото, трябва да умеете да месите хляб, да точите кори за баница, но не само това.
 
Проф. Пимпирев: Климатът на Антарктида се затопля, видимо е с просто око

Одобреният кандидат за готвач на Антарктида ще получава възнаграждение, а също и командировъчни, каза Никола Петков, но не уточни в какъв размер ще са. Със сигурност обаче преживяването ще е вълнуващо и незабравимо.