/ БТА
След вчерашния фалстарт и днес по последна информация лидерската среща между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС отново е отложена. Това съобщи в кулоарите на парламента Христо Иванов и уточни, че е поради логистични съображения. 

"Въпросът не е постоянно да сме в контакт, а да има структуриран процес на взимане на решения, за да има и ясни ангажименти какво сме се разбрали и как се случват нещата. Моят призив е да оценим необходимостта от структуриран диалог и да е ясно какви ангажименти са поети и как се изпълняват, важи и за двете страни. Затова призовавам все пак среща да има и да се придържаме към уговорката да има редовни срещи", посочи Иванов и допълни: "Аз съм тук. Ние сме тук. Логистичните проблеми не са при нас".

Двете коалиционни формации се бяха договорили да се виждат и разговарят в парламента всеки вторник, но вчера установената по план лидерската среща не се състоя, а посочените причини бяха разнопосочни - според едните информации ГЕРБ поискали пренасочване на срещата, но неясно за кога, според Кирил Петков, пък, срещата се отложила поради натоварения график на двете политически сили. "Това трябва да го правим регулярно, за да сме в координация, има много дейности, които тепърва трябва да станат. Имаме въпроси за решаване, свързани с комисиите, с регулаторите", допълни Петков.

Днес, пък, Борисов обясни, че по принцип лидерските срещи на са фиксирани. "През вчерашния ден имаше няколко важни решения, които трябваше да се вземат и с Кирил Петков бяхме в непрекъсната комуникация", обясни той и уточни, че важните решения, по които са говорили с Петков, са свързани с комисиите по енергетика, по отбрана, с декларацията в подкрепа членството на Украйна в НАТО, декларацията до ВСС с призив да бъде спряна процедурата по избор на нов главен прокурор до избор на нов състав.