/ ThinkStock/Getty Images
Прогноза за времето в сряда, 6 февруари
През нощта облачността от юг ще продължи да се увеличава и вплътнява. На отделни места ще преръми. Минималните температури ще са предимно между 1 и 6 градуса.

Утре ще бъде облачно със слаби валежи от дъжд. С умерен вятър от север-североизток ще нахлува студен въздух. С понижението на температурите, в края на деня и през нощта срещу четвъртък, дъждът в Предбалкана и по високите котловинни полета на Западна България ще преминава в сняг. Максималните температури ще са предимно между 4 и 9 градуса.

Завръщането на зимата се отлага: Ще се редуват топли и по-хладни дни
 
Над Черноморието ще преобладава облачно време с превалявания от дъжд, на повече места и по-често по южното крайбрежие. Ще духа умерен до силен североизточен вятър. Вълнението на морето ще е 3-4 бала. Температурите на въздуха ще се понижат, максималните ще са между 5 и 8 градуса. Температурата на морската вода ще е около 7 градуса.
 
Над планините ще бъде облачно, мъгливо и ще превалява сняг, под 1000 метра - слаб дъжд. Вечерта и в по-ниските части дъждът ще преминава в сняг. Ще духа умерен и силен изток-североизточен вятър, с него температурите ще се понижават. Максималната на височина 1200 метра ще е около 2 градуса, на 2000 метра - около минус 4 градуса.

Зима на слънце: Прекрасни дестинации за бягство (СНИМКИ)
 
Атмосферното налягане ще е по-високо от средното за месеца, в следобедните часове още ще се повиши.
 
В четвъртък, 7 февруари, от североизток застудяването ще продължи. Преди обяд все още, главно в Северна България, ще превалява предимно сняг, но след обяд сняг ще прехвърча, само в планините. В Източна България ще духа до умерен север-североизточен вятър.

10 винени дестинации, които да посетите в месеца на любовта (СНИМКИ)

В петък, 8 февруари, в по-голямата част от страната ще е без валежи, от запад и облачността ще се разкъса, на изток ще остане със значителна облачност. Слаби превалявания от дъжд и сняг са възможни в крайните югоизточни райони. Вятърът ще отслабне. Минималните температури ще са между минус 4 и 1 градуса, а максималните - предимно между 3 и 8 градуса.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg
БТА, НИМХ