В сряда ще бъде предимно слънчево. Временни увеличения на облачността ще има над източните райони и сутринта на отделни места там ще има мъгла. Ще духа слаб, в Дунавската равнина и източните райони - умерен източен вятър. Максималните температури ще са между 19 и 24 градуса.
Атмосферното налягане ще се задържи по-високо от средното за месеца.

Над Черноморието облачността ще е променлива и валежи са малко вероятни. Сутринта в отделни райони ще има мъгла. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 18-20 градуса. Температурата на морската вода е 18-19 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала, на север от н. Калиакра - до 4 бала.

Температури от -2 до 28 градуса ни чакат през октомври

Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток, по най-високите части ще е от север-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 16 градуса, на 2000 метра - около 9 градуса.

В сряда времето и температурите все още ще са без съществена промяна. Над западната половина от страната ще бъде предимно слънчево, но по-късно след обяд от запад ще започне увеличение на облачността. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Над източната половина сутринта ще има значителна ниска облачност или мъгла, след обяд облачността ще се разкъса и ще намалее. Вятърът ще е слаб до умерен, от изток - североизток.

В първия ден от есента: На Витоша падна сняг (ВИДЕО)

Още през нощта срещу четвъртък облачността навсякъде ще се увеличи и в четвъртък ще бъде предимно облачно. Ще има и валежи, на повече места и повече по количество в Западна България. Вятърът ще е умерен, от изток-североизток. Минималните температури ще са с 2-3 градуса по-високи, а дневните ще се понижат.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg
НИМХ, БТА