/ БГНЕС
Народното събрание ще проведе извънредно пленарно заседание, на което депутатите ще обсъдят внесения от „БСП за България“ вот на недоверие към правителството.

Пореден ден на антиправителствен протест

Темата на вота отново е свързана с корупцията и ще се обсъжда на фона на мащабните антиправителствени протести в София и в редица градове на страната, като именно от деня на дебата протестиращите обявяват национална стачка.

Недоволните са обявили готовност да се съберат още в 7:00 часа пред сградата на Народното събрание, а целта е тотално блокиране на дейността. Организаторите са категорични, че гражданското неподчинение е законна форма на протест.

Протестиращите целят тотално блокиране на парламента, на съдебните палати в цялата страна, магистрали, пътища, кръстовища, гари, летища, мостове и всяка публична сграда и или дейност.

БСП внесе вота на недоверие, отказва разговори с Борисов

Органите на реда пък призоваха протестите да протичат мирно, а институциите да бъдат оставени да работят. Това е петият пореден опит на опозицията да свали кабинета „Борисов 3“.

През 2018 г. левицата пак пробва да свали от власт правителството на Бойко Борисов с мотиви за провала му в областта на противодействието на корупцията. Останалите три опита през годините бяха свързани със секторите сигурност, здравеопазване и околна среда и води.

Гласуването в пленарна зала ще се проведе 24 часа след края на обсъжданията.
БГНЕС