/ БГНЕС
И ВМРО взеха отношение по темата с новото име на Македония. "Трябва да внимаваме за това дали Македония ще изпълнява договора за добросъседство. В годините на преход виждахме различните управляващи в Македония, които имаха различни политики към България и българите там", коментира депутатът от Обединени патриоти Юлиан Ангелов.

Република Северна Македония е новото име
 
"Ние приветстваме това, че Гърция и Македония намериха компромис и един проблем на Балканите ще бъде решен, защото, когато държавите около България са стабилни и нямат проблеми, тогава и българската държава ще бъде по-успешна и стабилна", убеден е народният представител.

БСП разкритикува името Северна Македония
 
Той изтъкна, че ВМРО продължава да следи внимателно дали Македония изпълнява Договора за добросъседство и дали са зачитани правата на над 100 000 българи, живеещи там.

България и Македония с историческа стъпка в отношенията си (СНИМКИ/ВИДЕО)
 
"За нас е важно договорът да се изпълнява, всички фалшификации в учебниците по история да бъдат премахнати и правата на българите там да бъдат зачитани. Само тогава ще повярваме, че новото управление в Македония иска да промени нещата и да наложи нов модел на добросъседски отношения с всички държави на Балканите", заяви Юлиан Ангелов.