/ ПП „ВМРО – БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ“
От партия ВМРО коментираха остро взетото решение за пенсиониране на проф. Тодор Кантарджиев.

„Когато реваншизмът вземе връх и в медицината, войната на терена на морала е безвъзвратно отдавна загубена. Ние, българските патриоти, заставаме категорично зад проф. Тодор Кантарджиев“, посочиха от партията в прессъобщение до медиите.

Пенсионираха проф. Тодор Кантарджиев

По думите им мотивът „навършена възраст за пенсия“ за премахването му от поста директор на Националния център по заразни и паразитни болести (НЦЗПБ) е просто параван „този достоен лекар, спасил през дългогодишната си работа и чрез съветите си по медиите може би стотици хиляди българи, от десетки вирусни вълни назад в годините, и особено от пандемията от COVID-19, просто да бъде премахнат“.

10 от най-запомнящите се реплики на проф. Кантарджиев

„Да, той беше част от Националния оперативен щаб. И да! Той не се криеше и срамуваше от това. Точно обратното. Той имаше смелостта да изрази собственото си мнение и да даде своята „народна рецепта“, достъпна за всяко семейство как да се предпазим и как да се лекуваме“, допълват от партията.

„Обиждайте, нападайте и обвинявайте НОЩ за каквото искате по политическа линия. Има за какво! Но да оспорвате личната експертиза на хората, доказана през годините – това вече е прекалено. Реваншизъм даже е меко определение. Има морални доводи, които могат да се облекат в правни норми. Има обаче и правни доводи, които не са морално оправдани“, посочват още от ВМРО.

Вълна от възмущение и коментари след „пенсионирането“ на проф. Кантарджиев