Носителят на Оскар, германски режисьор, фотограф, писател и сценарист Вим Вендерс e посланик на кампанията #SaferInternet4EU на ЕК
Носителят на Оскар, германски режисьор, фотограф, писател и сценарист Вим Вендерс e посланик на кампанията #SaferInternet4EU на ЕК / Gulliver/Getty Images
Световноизвестният режисьор Вим Вендерс пристига в София на 5 април по покана на българския еврокомисар по цифровата икономика и цифровото общество Мария Габриел, съобщиха от Представителството на Европейската комисия в България.

Мария Габриел ще води листата на ГЕРБ и СДС за евроизборите
 
Носителят на "Оскар", германски режисьор, фотограф, писател и сценарист ще е на посещение у нас, за да се включи заедно с комисар Габриел в дискусии с българските граждани, посветени на европейските политики.
 
Мария Габриел и Вим Вендерс ще дискутират въпросите за безопасността в интернет с ученици от Втора английска езикова гимназия "Томас Джеферсън". Вим Вендерс е посланик на кампанията #SaferInternet4EU на Европейската комисия.

Режисьорът Вим Вендерс: Не трия номерата на покойните си приятели, може да се обадят от Рая

Вим Вендерс
Gulliver/Getty Images

Двамата ще посетят и Дома на киното за специална прожекция на филма "Хотел за милион долара". След прожекцията Мария Габриел и Вим Вендерс ще влязат в диалог с публиката в киносалона на тема "Европа създава: нови възможности за европейските творци". В дискусията ще вземе участие и министърът на културата Боил Банов.
БТА