/ iStock/Getty Images
Днес облачността ще е значителна. От запад на изток ще превали дъжд, най-късно в източните райони, съобщиха от НИМХ.

В Западна България още преди обяд вятърът ще се ориентира от северозапад и с него ще нахлува студен въздух. В Източна през по-голямата част от деня ще продължи да духа югозападен вятър, ще е умерен до силен, привечер и там ще се ориентира от северозапад.

Вечерта, с понижението на температурите, дъждът по високите полета на Западна България ще преминава в сняг, но бързо след това ще спира. Максималните температури ще бъдат предимно между 13 и 18 градсуа, в западните райони малко по-ниски.

Зимата се завръща: Студ и сняг ни чакат следващите дни (ВИДЕО)

Над Черноморието облачността ще е значителна. Ще духа умерен до силен югозападен вятър, вечерта ще се ориентира от северозапад. Максимални температури на въздуха между 12 и 16 градсуа. Температурата на морската вода е 9-10 градсуа. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

В планините облачността ще е значителна с валежи от дъжд, над 1600 метра - от сняг. Ще духа силен до бурен югозападен вятър. След обяд в масивите от Западна България ще се ориентира от северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 7 градсуа, на 2000 метра - минус 1.

iStock/Getty Images

В петък ще бъде ветровито, а температурите ще са значително по-ниски от предишните дни; минималните ще са между минус 8 и минус 3 градсуа, а максималните - от минус 3 градсуа - минус 4 градсуа в Северна България до 3-4 градсуа в Южна.

Валежите навсякъде ще спрат, а облачността ще се разкъса. В събота ще се задържи студено. Вятърът ще отслабне, но ще остане от северозапад. Облачността ще е променлива, в Западна България често значителна, почти без валежи.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik
НИМХ