Върховния административен съд (ВАС)
Върховния административен съд (ВАС) / БГНЕС, архив
Върховният административен съд (ВАС) ще разгледа на 10 септември две дела по жалби на ДПС срещу отказ на Централната избирателна комисия  за заличаване на регистрация.

ЦИК отказа да регистрира и двете фракции на ДПС за изборите

Делата са образувани по жалби на партия „Движение за права и свободи“, представлявана от Делян Пеевски срещу решение от 4 септември на ЦИК, с което се отказва заличаване на регистрацията на политическата партия „Движение за права и свободи“ за избори на 20 октомври, както и решение от 4 септември на ЦИК, с което е отказано да бъде заличена регистрацията на политическата партия „Движение за права и свободи“ за участие в частичните избори на 20 октомври.

От Коалиция „Движение за права и свободи – Ново начало“, представлявана от Делян Пеевски, подадоха жалба до ВАС против отказа на ЦИК да регистрира коалицията за участие в изборите на 27 октомври.
В позиция, разпространена от пресцентъра на ДПС, се казва, че от „ДПС – Ново начало“ смятат, че отказът е незаконосъобразен, тъй като коалицията е представила всички необходими документи, съгласно Изборния кодекс.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
БТА