/ iStock/Getty Images
Пратка нелегално превозвано оръжие, предназначено за България, е била задържана в Истанбул, съобщи БНР.

САЩ се обяви срещу европейския протекционизъм при покупките на оръжия

При операция вчера на пристанище "Амбарлъ" в квартал "Бейликдюзю" турската полиция е открила в контейнер с автомобилни части един сглобен пистолет, части за дългоцевна пушка и за 28 пистолета, 1200 патрона за пистолети и 30 броя патрони за пушка.

Постижение: България вече е в топ 50 по военна мощ в света

Турските сили за борба с организираната престъпност са действали по сигнал от 11-и юли и са претърсили идващия от Съединените щати и плаващ под сингапурски флаг кораб. 

Северна Корея е изстреляла неидентифицирани снаряди

Били са арестувани общо петима души. Според информация на някои турски медии първоначално на пристанището е бил арестуван един български гражданин, който се е опитал да получи информация за провеждащата се операция. Местни медии съобщават, че името на задържания български гражданин е М. М. Владимиров.

Външно министерство не разполага с информация за задържан български гражданин в Истанбул при операция на турската полиция за пресичането на незаконно превозване на оръжие за България.

Откриха гранатомет и 9000 патрона в дома на 81-годишен пенсионер

По-късно са били задържани и други заподозрени за участие в контрабандата на оръжие и срещу тях са започнали съдебни действия.