/ ThinkStock/Getty Images
Прогноза за времето на 19 декември, сряда
През нощта времето ще бъде облачно и на места, главно в източната половина от страната ще превалява слаб сняг. В Източна България ще духа умерен до силен северен вятър и там ще има снежни виелици. Минималните температури ще бъдат между минус 5 и 0 градуса.
 

ThinkStock/Getty Images


В сряда над Източна България ще се задържи облачно със слаби валежи от сняг, които постепенно ще спират, но в югоизточните райони ще продължат през целия ден. В Източна България ще продължи да духа умерен до силен северен вятър. Там ще се задържат условията за снежни виелици. Над Западна България облачността ще се разкъса и намалее.
 
Няма да има сняг за Коледа, прогнозира климатолог

Максималните температури от минус 2-3 градуса в североизточните райони до 6 градуса в крайните югозападни, в София - около 0 градуса. Атмосферното налягане ще бъде по-високо от средното за месеца. През деня ще се задържи почти без промяна.
 

ThinkStock/Getty Images


В планините ще има значителна облачност и на отделни места ще превали слаб сняг. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималната температура на 1200 м ще бъде минус 2 градуса, на 2000 м - около минус 6 градуса.
 
Температури от минус 15 до 15 градуса през декември

ThinkStock/Getty Images


Над Черноморието ще бъде облачно с превалявания от сняг, по южното крайбрежие през целия ден. Ще духа умерен и силен северен вятър. Максималните температури ще са в интервал между 0 и 2 градуса. Температурата на морската вода е 8 градуса, вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Пролет по Коледа: Снегът се топи, градусите тръгват нагоре

Жълт код за е обявен за 9 области в Източна България и крайбрежието. В областите Силистра, Разград, Търговище, Шумен, Добрич и Варна ще духа силен северен вятър, който в комбинация с отрицателните дневни температури ще създава усещане за много студено време. Ще има превалявания от сняг и условия за виелици.
 

кодове времето
НИМХ


В областите Бургас, Ямбол и Сливен ще духа силен и бурен северен вятър с пориви до 22-24 м/сек. Ще има снеговалежи и условия за виелици. В крайбрежните зони на Черно море ще духа силен вятър от север със скорост 14-17 м/сек и пориви 18-20 м/сек. Вълнение на морето 4 бала.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg