/ iStock/Getty Images
На територията на Столичната община вече работят 9 COVID-кабинета в Диагностично-консултативни центрове № 8, 11, 12, 13, 14, 17, 18, 20 и 22. Най-новият кабинет започна работа от днес - в 14 ДКЦ в кв. „Иван Вазов“.

До момента в COVID-кабинетите са прегледани 1175 души, от тях са тествани 1136 пациенти, положителните са 361, което е 31,7%. Преглеждат се пациенти, които са насочени от личните си лекари или имат симптоми. Ако човек без симптоми иска да си направи антигенен тест, ще трябва да го заплати.

В 10 столични поликлиники разкриват COVID-пунктове

От Столичната община препоръчват на гражданите да си записват предварително час за преглед, така че да не се налага да чакат пред кабинетите. Записването става чрез онлайн платформата Myhealth.bg, където е поместена информация за адресите, контактите и графиците на кови-кабинетите в ДКЦ.

Освен от самия пациент, часът може да бъде записан и от личния лекар. Столичани, които нямат възможност и достъп до онлайн платформата, могат да се обадят на телефона на съответното ДКЦ, откъдето ще им бъде резервиран час за преглед.