/ iStock
Товарен самолет от Украйна е кацнал на летище Варна. Това показват данните от сайта FlightRadar24, който се използва за проследяване на публични полети. Машината е Антонов Ан-12 - четиримоторен турбовитлов транспортен самолет, проектиран в Съветския съюз.

Костадин Костадинов: България изнася огромно количество оръжие за Украйна

Той е свързан с компанията Motor Sich. Справката в Wikipedia, показва, че тя е един от най-големите производители на двигатели за самолети и хеликоптери в света. Ситуирана в Запорожие, тя е и единственото предприятие в Украйна, което произвежда двигатели за самолети и хеликоптери, както и индустриални газотурбинни инсталации.

Кулеба за предоставянето на каски от България: По този начин вие искате да умрем защитени

Самолетът е пристигнал у нас от полския град Жешов. Към момента няма официална информация от летищните власти за целта на полета.

Вчера в свое изказване пред журналисти в Народното събрание, лидерът на "Възражане" заяви, че "България изнася огромно количество оръжие за Украйна". Костадин Костадинов дори посочи, че същият модел самолет трябва да излети от варненското летище.

"Тази вечер (бел.ред сряда) от летище Варна ще излети отново украински АН-12 за Полша. В момента пред "Дунарит" има колона от украински тирове, които до колкото зная товарят тротил. Вчера от "Арсенал" също са товарени огромни количества оръжия", посочи Костадинов.

Toва се случи на фона на посещението у нас на външният министър на Украйна Дмитро Кулеба.

Очаквайте още подробности.