/ БГНЕС, архив
Софийската районна прокуратура привлече като обвиняем ученика, ударил учителка от Професионалната гимназия по туризъм в София. Той е обвинен за нанасяне на лека телесна повреда и хулиганство, става ясно от съобщение на държавното обвинение. Разследването на случая продължава.

Ученик блъсна учителка, задържаха го

Вчера 17-годишният ученик влязъл в учителската стая на Софийската професионална гимназия по туризъм, където били преподаватели от училището. Младежът започнал да се държи агресивно, да крещи и да обижда намиращите се в стаята учители, блъскайки мебелите и показвайки неприлични жестове. Малко след това се приближил към една от учителките, като я изритал в тялото, след което хвърлил стол по нея.

Психолог: Детската агресия показва неуспешна адаптация към средата

Затова ученикът е привлечен като обвиняем за две престъпления. Едното обвинение е за нанасяне на лека телесна повреда на учител по повод изпълнението на службата му, за което НК предвижда наказание „лишаване от свобода“ до три години. Тийнейджърът е привлечен като обвиняем и за хулиганство, което се наказва с лишаване от свобода до две години или с пробация, както и с обществено порицание.

В школото още умуват как да накажат ученика, бутнал учителка

Момчето е с мярка за неотклонение „Надзор на инспектор при детска педагогическа стая“.