Ученик от 11-ти клас на ГПЧЕ "Ромен Ролан" в Стара Загора е с COVID-19, съобщи зам. кметът на общината Иванка Сотирова.

Случаят е установен снощи с тест заради предстоящо пътуване на семейството.

"В първия учебен ден класът на младежа не е бил в училищна стая, а са провели изнесена форма на обучение и разходка в парк "Аязмото". 

Днес до 8:30 часа е предаден списъкът с контактните му лица на РЗИ-Стара Загора", обясни пред DarikNews зам.-кметът Иванка Сотирова.

Ученикът е в добро здравословно състояние и се лекува в домашни условия, информират от РЗИ-Стара Загора.

Карантинирани са контактните в семейството и днес ще бъдат установени и карантинирани контактните от първа линия в учебното заведение.
 
В гимназията е извършена крайна дезинфекция.Ще бъде връчено предписание на директора за спазване на необходимите противоепидемични мерки.
 
Затварят детската градина в Оризово заради заразен с COVID-19 служител

Днешните данни за сутуацията с коронавируса в област Стара Загора сочат, че има 12 новозаразени.

Карантина в детската градина: Дете и персонал с COVID-19 в Стара Загора

Вчера стана ясно, че с коронавирус са едно дете и трима души от персонала в детска градина №17 „Знаме на мира“ в Стара Загора, а две от групите в градината са поставени под карантина за 14 дни.

39 са контактните с установения с коронавирус ученик от ГПЧЕ „Ромен Ролан“ в Стара Загора. „Това са 27 ученици от класа на младежа и 12 от профилната му група. Ние сме предали списъка на РЗИ и се очаква в рамките на деня те да се свържат с тях.  Наш ангажимент беше да информираме семействата на децата да не излизат от вкъщи и да очакват връчването на съответния документ за карантина.

По указания на здравната инспекция не се налага карантиниране на учителите, тъй като всички те използват предпазни средства и преподават от дистанция. Те ще бъдат на работа присъствено“, коментира пред DarikNews директорът на ГПЧЕ Теодора Николова.