/ БГНЕС
Няма данни задържаният за тежкото престъпление е психичноболен
Убиецът от Нови Искър опитал да прикрие следите след престъплението
100718
Убиецът от Нови Искър опитал да прикрие следите след престъплението
  • Убиецът от Нови Искър опитал да прикрие следите след престъплението
Млад мъж уби с брадва семейството си в Нови Искър. За инцидента се разбра тази сутрин когато колеги на баща му посетили дома, за да разберат защо човекът отсъства от работа вече два дни. В къщата се намирали труповете на майката, бащата, по-малкия брат и бабата на 25-годишния Георги Ранов. Мотивите за тежкото престъпление все още не са ясни.
 
Четворно убийство в Нови Искър

В семейната къща на бившия военен Иван живеели той, съпругата му Ирена, двамата му синове Георги и Александър и бабата Славка.

БГНЕС

Около 10:30 ч. колеги на бащата, който работел във военно поделение в покрайнините на София, посетили къщата му в Нови Искър, за да проверят защо мъжът отсъства от работа, обясни шефът на Столична дирекция на вътрешните работи (СДВР) старши комисар Георги Хаджиев.

БГНЕС

Хората пристигат на място, вратата им отваря 25-годишният мъж и, във видимо неадекватно състояние, заявява, че родителите му са на погребение в Пловдив. В последствие обаче от къщата се чуват мобилните им телефони, екипът на Военна полиция влиза в къщата и открива четирите трупа, обобщи подробностите комисар Хаджиев.
 
Убитото семейство в Нови Искър живеело скромно и затворено (СНИМКИ)

От разпитите с 25-годишния Георги до момента става ясно, че той е в много лабилно психическо състояние и трудно съдейства на разследването. Той е опитал да прикрие следите на престъплението, съобщи още директорът на столичната полиция Георги Хаджиев.

БГНЕС

Градският прокурор на София Емилия Русинова съобщи, че младият мъж няма поставена диагноза, но през 2015, 2018 и 2019 г. е ходел на прегледи при психиатър. Мъжът е бил безработен и няма регистрации в полицията.

БГНЕС

Тепърва аутопсията на четиримата загинали ще покаже кога са били убити те. Предстои назначаването и на психиатрична експертиза, която да покаже дали 25- годишният Георги е бил вменяем, когато е извършил тежкото престъпление. Разследващите обаче са установили опити да бъде прикрито престъплението.

Шестте денонощия разследване на шесторното убийство в Нови Искър

През 2014 г., отново в Нови Искър, бивш пожарникар уби 79-годишната си майка и рани 32- годишния си син в главата. След като извърши тежкото престъпление мъжът се предаде на полицията и призна цялата си вина. В началото на януари 2018 г. Нови Искър беше разтърсен отново, тогава от шесторно убийство. Бяха застреляни баща, син, доведена дъщеря, приятелят ѝ и баба ѝ с по няколко куршума. В кладенец на километри от къщата беше открита застреляна и майката. Заподозрян беше Росен Ангелов - 56-годишен, рецидивист, с присъди за блудство с малолетна и кражби. Той беше издирван в продължение на четири дни, след което беше намерен мъртъв с куршум в главата.