Лидерът на „Има такъв народ“ Станислав Трифонов направи нов коментар на профила си във фейсбук по повод "проявен интерес" около книга на Петър Илиев, предложен от тях да заеме поста министър на вътрешните работи при връчването на първия мандат от президента Румен Радев на ИТН.

Трифонов към ДБ, ИБГНИ и БСП: Петър Илиев е поводът, който си търсите, а причината е, че явно сте играчи от статуквото

Той обясни какъв точно е казусът:

„Заместник-директорът на „Национална полиция” старши комисар Атанас Илков е изпратил писмо до издателство “Нова звезда”, с което иска подробна информация за книгата на Петър Илиев, станала толкова популярна покрай моето предложение Петър Илиев да заеме поста министър на вътрешните работи, ако, разбира се, имаше тази възможност. Националната полиция да се интересува от една книга, при положение че това би могло да бъде дело от частен характер, означава, че това е поръчка, която тотално иска да смачка Петър Илиев, респективно да уязви мен“, обяснява Трифонов.

Петър Илиев: Няма да бъда унищожен

„Прекрасно разбирам, че политиката е мръсна игра и не се интересува от съдбите на хората, в случая - от съдбата на един преподавател по конституционно право. Ясно е, че той и неговата книга са повод да ми бъде обяснено, че аз така не мога да ги правя тия работи“, допълва лидерът на ИТН.

Софийският университет започва проверка на сигналите за плагиатство срещу Петър Илиев

„Добре. Разбрах посланието. А сега моето: Аз за Петър Илиев ще се погрижа, както се грижа за всички почтени и лоялни хора, които познавам. И също така ще се погрижа да разбера кой си ти или кои сте вие, които сте в състояние да изгорите книга, да съсипете човек заради амбициите си за власт. И след това всичко по реда си. Законовият ред“, завършва коментара си Слави Трифонов в социалните мрежи.

Три сигнала срещу Петър Илиев за плагиатство, Софийският университет започва проверка