/ БТА
"Този служебен кабинет е на ГЕРБ и на ДПС. Той е такъв, благодарение на Христо Иванов, Кирил Петков, Асен Василев и Атанас Атанасов, които промениха Конституцията и орязаха правомощията на президента". Това каза пред журналисти председателят на ИТН Тошко Йорданов по повод поисканата смяна на външния министър.

"Има съмнения, че случаят с Николай Николов-Паскал е обвързан с хора от ПП на доста високо ниво. По думите на Иван Гешев, този контрабанден канал е съществувал още по времето на Бойко Рашков и тези пари са отивали за избори", заяви Йорданов във връзка със задържането и обвинението на директора на Агенция „Митници“ Петя Банкова за участие в организирана престъпна група за търговия с влияние, контрабанда, подкупи с още трима души. Това са Стефан Димитров, Марин Димитров и Никола Николов - Паскал, който се издирва.

В рамките на днешното заседание комисията ще изслуша председателя на Държавната агенция "Национална сигурност" и служебния финансов министър. За осигуряването на реда в залата са присъстват квестори.

Издирват обвинения за контрабанда Никола Николов - Паскал

"Някои недоразумения от ПП твърдят, че тази комисия по случая е предизборна бухалка. Когато е за врага е корупция, когато е за тях е бухалка. Този двоен аршин да си го сгънат и да си го поставят някъде в чекмеджето", посочи още председателят на ИТН. 

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня