/ БТА
Председателят на "Има такъв народ" Тошко Йорданов посочи Христо Иванов като отговорен да се стигне до връчването на третия мандат на БСП. Това коментира той пред журналисти на влизане в сградата на Народното събрание.

"Бих ви посъветвал да отидете да намерите г-н Христо Иванов, защото той е човекът, който докара нещата до там, че в момента да има трети мандат и той да се дава на БСП. Отидете и го попитайте, има ясен отговорник за тази ситуация", каза Тошко Йорданов.

БТА

Председателят на "Демократична България" Христо Иванов коментира пред медиите, че с решението за връчване на мандата на БСП са намалели шансовете за съставяне на кабинет с участието на ДБ

"Не мога да давам интерпретация на действията на президента, от Президентството трябва да обяснят това нещо", коментира Христо Иванов относно избора на държавния глава за третия мандат. Той посочи, че след провала на първия мандат са очертали единствената възможност да се реализира третия мандат и това е била партиите извън ДПС и ГЕРБ преди решението на президента да се постараят чрез преговори да намерят работещо решение, така че да се конструира възможното мнозинство, а не президентът да бъде "оставен да нацелва", каза още Иванов.

"Беше отказан този вариант, беше обявен за противоконституционен, което според мен е дълбоко погрешно, в резултат на което сме тук, където сме", добави Иванов.