пролет таралеж
пролет таралеж / Thinkstock/Getty Images
Прогноза за времето в сряда, 4 април
Атмосферното налягане ще се задържи по-високо от средното за април (945 hPa); след обяд ще започне да се понижава.
 
През нощта ще бъде предимно ясно и почти тихо. До сутринта на отделни места в близост до големите водни басейни ще се образува краткотрайна мъгла. Минималните температури ще са между 2 и 7 градуса. Утре ще бъде предимно слънчево, с разкъсана висока облачност. Ще духа слаб южен вятър. Затоплянето ще продължи и максималните температури ще са между 20 и 25 градуса, по морския бряг - между 11 и 16 градуса.

Какво ще е времето около Великден?
 
Над Черноморието ще е слънчево. Ще духа слаб, в северните райони - до умерен южен вятър. Максималните температури ще са от 11-12 градуса по северното крайбрежие, до 16-17 градуса в Бургаския залив. Температурата на морската вода 6-8 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

13 приказно красиви места, които да посетите тази пролет (СНИМКИ)

пролет
Thinkstock/Getty Images


Над планините ще бъде предимно слънчево с разкъсана висока облачност. Ще духа слаб до умерен запад-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 16 градуса, на 2000 метра - около 10.

Времето през април: от минус 1 до 33 градуса
 
В четвъртък ще се задържи топло, но над Западна България ще се появи и средна облачност, а след пладне ще се развие и купеста, и на отделни места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. В петък в западната половина от страната на много места ще превали и прегърми; ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад и дневните температури ще се понижат с 5-7 градуса. Над Източна България облачността ще е разкъсана, вероятността за валежи е малка; отначало ще е почти тихо, по-късно ще се появи вятър от изток-североизток.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg
НИМХ-БАН, БТА