/ iStock/Getty Images
Съветът за административната реформа прие Методология за провеждане на наблюдение по метода "таен клиент", която може да се използва от всички централни и териториални администрации, предоставящи административни услуги. Промените бяха обсъдени днес на заседание под председателството на вицепремиера Томислав Дончев, съобщиха от Министерски съвет.

Три електронни услуги за местните избори

Одобрени са Стандарти за провеждане на обществени консултации, следваща стъпка в усилията за подобряване на практиката в администрацията за осигуряване участието на гражданите в процесите по вземане на решения и издаване на актове. По правило стандартите са предназначени за администрацията, която организира провеждането на различните видове консултации, но те могат да бъдат полезни и на гражданите, които ще намерят в тях основните начини за участие в консултациите.

Държавните служители да придобиват имотите си по начин, който да не буди съмнение

Приети са и Правила, процедури и критерии за определяне на представители на гражданските организации в консултативни органи. Те имат за цел да поставят стабилна основа и унифициран подход в практиките на администрацията за привличане на гражданска експертиза в консултативните органи на администрацията. Правилата съдържат примерни процедури и критерии, по които да се извършва привличането на експерти от обществото.