/ nova.bg
Съпругът на българката, която загина при опит за рекорд по гмуркане - Теодора Балабанова, се е заклел до края на живота си да бъде като нея. Михаил Балабанов каза пред bTV, че тя е била много положителен човек и ще остане неговият идол и герой.

Българка загина при гмуркане в Гърция

На 25 септември Теодора Балабанова загина, след като достигна 233 метра в опит за нов световен рекорд по екстремно дълбочинно гмуркане.

Много искам нещата да изглеждат малко по-положително на фона на тази трагедия, защото Теодора беше един абсолютно положителен човек, каза Михаил.

Той допълни, че тяхната работа е била много положителна, свързана повече с емоции.

Проговори съпругът на българката, която се удави в Гърция

„Тя не приличаше на бизнес, това не е спорт. Всичко, което правехме, го правехме с целта, че това е нашият живот, а не, че това е нашата работа или нашето задължение, нещо, което трябва да правим", каза той. Теодора Балабанова е първата българка технически инструктор и нейна е била идеята да отворят дайвинг центъра, сподели Балабанов.

„Заклех се, че ще се опитам до края на живота си да бъда като нея, тя ще бъде моят идол, моят герой. Бих слязъл и на 330 метра дълбочина, защото го има, защото го мога", обясни той.

Михаил Балабанов напомни, че всеки иска да бъде най-добрият в професията си, да докаже, че може.