/ iStock/Getty Images
Окръжен съд - Сливен задържа под стража британски поданик, обвинен в блудство. Това съобщиха от Окръжна прокуратура - Сливен, по чието искане е взета мярката.

43-годишният Даниел Х. е обвинен за това, че в периода от януари до 11 септември 2019 г. в Сливен, извършил блудствени действия с четири момчета от града. Определението на Окръжен съд - Сливен подлежи на обжалване пред Апелативен съд - Бургас.

Задържаха за срок до 72 часа пастора, обвинен в блудство


По време на заседанието на съда десетки жители на квартал "Надежда" мирно са протестирали пред съдебната палата в Сливен в подкрепа на Даниел Х. Те са настояли мъжът, който се подвизава в техния квартал като проповедник, да бъде освободен.

От полицията в Сливен съобщиха, че арестът е извършен на 12 септември след двумесечна проверка по документиране на престъплението от служители на отдел "Киберпрестъпност" при ГДБОП и служители на ОДМВР-Сливен.

Близък на пастора педофил в Сливен: Знаем за миналото му (ВИДЕО)

43-годишният мъж е задържан около 6 часа сутринта в дома си в сливенския квартал "Надежда", където е бил заварен в едно помещение в присъствието на шест момчета. Децата са отведени незабавно в РУ-Сливен и с тях е започната работа с инспектори от Детска педагогическа стая, психолог и разследващи полицаи. От жилището и личния автомобил на задържания са иззети компютър, видеокамери и други вещи, имащи отношение към извършеното престъпление.
 
БТА