Софийският районен съд остави за постоянно в ареста нидерландския гражданин Йохан Фредерик Стелингверф, известен като "валиумния изнасилвач". Според магистратите има достатъчно доказателства, че той е извършил престъплението за което е обвинен за насилие над унгарска гражданка на 26 октомври миналата година.  Освен това може да се укрие или да извърши друго престъпление, предаде NOVA.

Обискират дома на холандеца, известен като "валиумния изнасилвач"

Това е второ обвинение за Стелингверф, след като той бе задържан за брутално изнасилване на 32 -годишна майка на три деца от София
, месец след това. Според защитниците му разследващите нямат доказателства, а единствено разпит на  унгарска гражданка, който наподобява еротичен разказ на шестокласник. Защитата изтъкна, че Стилингверф има чисто съдебно минало, а прокуратурата трупа червени точки, повдигайки тези обвинения.

Кой е „валиумният изнасилвач“ и как ще бъде съден? (ВИДЕО)

Пред съда обвиняемият подчерта, че иска да докаже своята невинност и ще го направи. "И ще спазвам условията на домашен арест, аз го доказах. Ваша чест!", каза Стелингверф. По думите му, докато бил в затвора непрекъснато бил бит и ритан. Ако се докаже вината му го грозят от 2 до 8 години затвор.

Втора жертва на „валиумния изнасилвач“, задържат го за постоянно

Определението подлежи на незабавно изпълнение. Може да обжалва в 3-дневен срок.
 
NOVA