/ БГНЕС
Съдът наложи постоянен арест на Марин Димитров, обвинен в организирана престъпна група. Обвиняемият може да обжалва в 3-дневен срок.

Аферата в Митниците: Прокуратурата иска връщане в ареста на баща Димитров

БГНЕС

Софийският градски съд определи мярка „задържане под стража“ за Марин Димитров след като прие, че има достатъчно данни за съпричастност към ОПГ.

Към момента от материалите по делото не се установява той да има връзка с цигарите без бандерол. Съдът прие, че няма опасност обвиняемият да се укрие, защото сам е дошъл в съдебната зала.

Характерът и тежестта на обвинението обаче са достатъчни, за да бъде взета мярка "задържане под стража".

Рашков: Стефан и Марин Димитрови бяха мои информатори

Изключителната обществена опасност, включваща много лица и то такива на висши държавни длъжности, е предпоставка за задържане под стража. Фактът, че има лица, които са с различна мярка от задържане под стража, е решение на прокуратурата, не на съда. Има съдебномедицинска експертиза, която показва, че здравословното състояние на обвиняемия не пречи той да бъде в ареста. Пред съда обвиняемият заяви, че не познава шефката на агенция „Митници“ и не е говорил с митничари за контрабанда.

БГНЕС

Определението не е окончателно и подлежи на жалба или протест. В случай на такива, съдебното заседание е насрочено за 30 април пред САС.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
БГНЕС