Това стана ясно от изслушването на бившия силов министър в парламентарната комисия, занимаваща се със скандала в Агенция "Митници"
Обвинените за контрабанда и пране на пари Стефан и Марин Димитрови са били информатори на Бойко Рашков по времето, когато е бил вътрешен министър. Това стана ясно от изслушването му в парламентарната комисия, занимаваща се със скандала в Агенция "Митници", предаде NOVA

Какви данни са предоставяли Марин и Стефан Димитрови и защо никой друг от ръководството на МВР не е бил запознат с дейността им?

Изслушването на бившия вътрешен министър и настоящ депутат от "Продължаваме Промяната" - "Демократична България" Бойко Рашков започна със сигнал. Поводът - данните, че ДАНС е разработвала Марин и Стефан Димитрови от средата на 2022 г.

Бойко Рашков попита председателя на комисията Тошко Йорданов дали е законосъобразно в присъствието на журналисти да се разгласяват данни, които са събрани чрез специални разузнавателни средства. На това лидерът на ИТН отговори с препоръка: "Идете и задайте въпроса на шефа на ДАНС, който в тази комисия изнесе тази информация".

От своя страна Хамид Хамид от ДПС контрира: "Разбирам, че това лице е толкова некомпетентно, че не прави разлика, но веществените доказателства са явни материали".

И след като първоначалните страсти утихнаха, бившият вътрешен министър обяви, че първата му среща със Стефан Димитров била, за да получи информация по дело за подкуп срещу Мирослав Найденов от времето, когато бил земеделски министър.

Прокуратурата по времето на Гешев обаче смачкала делото, твърди Рашков. Но срещите с баща и син Димитрови ставали все по-многобройни. Вече заради изборите, които през 2022 година бяха проведени два пъти.


Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня